Bìol. Tvarin. 2020; 22 (3): 11–14.

Ратич Іриней Борисович доктор сільськогосподарських наук, член-кореспондент НААН

А. В. Гунчак

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Інститут біології тварин НААН,
вул. В. Стуса, 38, м. Львів, 79034, Україна

Ратич Іриней Борисович — доктор сільськогосподарських наук, член-кореспондент НААН. Основні напрями наукової діяльності — вивчення дії штучних джерел ультрафіолетового випромінювання на організм молодняку великої рогатої худоби; з’ясування біохімічних механізмів дії екзогенного сульфату на організм птиці; дослідження обмінних процесів і продуктивності птиці за впливу протеїнового, амінокислотного та мінерального живлення з метою розроблення рецептури чисто рослинних комбікормів та нових мінеральних преміксів; встановлення можливості використання Сульфуру мінеральних сполук для синтезу цистину в їх організмі з урахуванням кількості протеїну, сірковмісних амінокислот і загального Сульфуру в раціоні.

Ключові слова: Ратич І. Б., ВРХ, птиця, ультрафіолетове випромінювання, механізм дії екзогенного сульфату на організм птиці, евкаліпт, Йод, аквацитрати мікроелементів

  1. Golovach VM, Ratych IB. Research soluble proteins skin young cattle by ultraviolet radiation in vivo and in vitro. Biochem. J. 1975; 47 (1). (in Ukrainian)
  2. Golovach VM, Ratych IB. Studies of nitrogen compounds in the blood and skin of animals under UV irradiation. Agricult. Sci. 1970: 8. (in Ukrainian)
  3. Lahodyuk PZ, Ratych IB, Nazarkevych LE. Using the conversion of sulfur compounds and the body of chickens. Applied Biochem. Microbiol. 1984; 20 (2). (in Russian).
  4. Ratych IB. The biological role of sulfur and sulfate metabolism in poultry. Lviv, 1992: 169 p. (in Ukrainian)
  5. Ratych IB, Kyryliv YaI. Lipid composition of oocytes and egg yolk of laying hens in connection with oogenesis and lipid nutrition. Bìol. Tvarin. Lviv, 2002; 4 (1–2). (in Ukrainian)
  6. Karpa I, Ratych I, Stojanovska G, Andrejeva L, Borowiec F. Influence of diet change on the antioxidant status and productivity of laying hens. Anim. Sci. 2004; 4 (2). (in Ukrainian)
  7. Barteczko J, Kapkowska E, Ratych I, Borowiec F, Augustyn R. The effect of supplementing vitamin C and sodium to diets on the fatty acid profile of profile of goose egg yolk lipids. Anim. Feed Sci. 2005; 14 (1). https://doi.org/10.22358/jafs/70697/2005
  8. Ratycz I, Karpa I, Borowiec F. Procesy peroksydacji lipidów u kur niosek, embrionów i kurczǎ w zaleźności od skladu dawki. Roczniki Naukowe Zootechniki. Kraków, 2005; Z. 22. (in Polish)

Search